22. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnasse Kalamajja võib kerkida hulk uusi kortermaju

Tallinna linnavalitsus plaanib kolmapäeval saata volikogule kehtestamiseks Uus-Kalamaja tänav 10 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mille järgi saab alale ehitada hulga kortermaju.

Põhja-Tallinnas asuvale viie hektari suurusele alale on kavas rajada seitse neljakorruselist ja kuus kolmekorruselist kortermaja. Majadesse on plaanitud ligi 350 korterit ja ka äripindu. Samuti on alale plaanitud ühekorruseline tootmiskompleks.

Juurdepääs planeeringualale on kavandatud Küti, Salme, Noole ja Uus-Kalamaja ja perspektiivse Kalaranna tänava kaudu. Ala läbiv kvartalisisene tänav on kavandatud valdavalt ühesuunalise aeglustatud liiklusega tänavaks.

Planeeringuala sisese teedevõrgu planeerimisel on ette nähtud rakendada õueala meetmeid, liikluse rahustamise põhimõtteid ning kasutada kiirusepiiranguid, künniseid ja tõstetud ülekäiguradasid.

Parkimiskohti on alale plaanitud 615. Parkimine on valdavas osas viidud hoonete alla. Kalmistupargi ja Küti tänava pikenduse vahele on kavandatud jalakäijatele mõeldud ühendus.

Peamine planeeritavat ala mõjutav perspektiivne ühiskondlik transport hakkab kulgema piki perspektiivset Kalaranna tänavat, olemasolev autobussiliiklus toimub piki lähedal asuvat Tööstuse tänavat.

Tallinna linnavalitsus plaanib algatada ka Männiku tee, Kraavi tänava ja Remmelga tänava vahelise kvartaliosa detailplaneeringu.

Planeeringuga on kavas määrata ehitusõigus nelja kuni kahekorruselise ärihoone rajamiseks, ühe kuni nelja maapealse korrusega ärihoone ehitamiseks, kahe uue abihoone rajamiseks ning viie olemasoleva hoone laiendamiseks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785