21. detsember 2009

Uus Maa: optimism on turul taastumas

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff kirjutab, et aasta alguses olid paljud arvamusel, et olukord läheb järjest halvemaks ning kinnisvarahinnad kukkuvad veelgi, ent teine poolaasta on näidanud, aga vastupidist trendi.

Kuigi jah, paljud usuvad veel tänagi, et majandus langeb, kuid siiski on juba väga palju positiivselt mõtlevaid inimesi. Seda, et inimeste optimism on tagasi tulemas oli näha ka teise poolaasta tehingu- ning hinnastatistikas.

Teine suurt mõju kinnisvaraturule avaldanud tegur on pangandus. Jällegi, esimesel poolaastal oli pangad väga jäigad oma laenuandmises kui teisel poolaastal. Siis tulid juba esimesed pangad oma laenukampaaniatega välja ja see oli rõõmustav!  Loomulikult vaatavad pangad ka praegu inimese laenuvõime täpselt üle, kuid tundub, et ka pankade poolt on tulevikuootused positiivsemateks muutunud. Ja see annab ka inimestele rohkem usku ja kindlust tuleviku suhtes.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688