Autor: Aivar Hundimägi • 21. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikaste TOP: Parketitootja Igor Izraeljan

Lasnamäe korteris 18 aastat tagasi vineeri vahendamisega äri alustanud Igor Izraeljan (52) oli sel aastal Äripäeva rikaste edetabelis 1,38 miljardi krooni suuruse varandusega 16. kohal.

Eelmine aasta ei olnud talle küll enam nii edukas kui aasta 2007. Aga edukam kui paljudel teistel ettevõtjatel, sest tal õnnestus edetabelis oma kohta parandada.

Izraeljanile kuuluva Technomar & Adremi käive vähenes 14% ja puhaskasum 42%. Tuludest 61% teenitakse puittaara ja puitaluste tootmisega. Ekspordiks läheb 93% toodangust, valdavalt Euroopa Liitu. Suuremad eksporditurud on Saksamaa, Rootsi, Ukraina, Holland, Poola, USA. Ühendriikidesse müüakse köögimööbli detaile. Kaablitrumlite tootmise osas võis aga ettevõte kiidelda, et oli selles valdkonnas maailmaturul suuremate tegijate seas.

Eelmisel aastal suurenes Ukraina osatähtsus. Seal tegutseb ka üks kolmest Technomar & Adremi tütarfirmast Esta Parket, mis turustab Eestis toodetud parketti.

Kontserni kuuluvad veel AS Keemiakaubandus ja Tallinnas Lasnamäel asuvat Idakeskust omav Tasmo Ärigrupp.

Parketitootmisega alustas Izraeljan 2006. aasta suvel. Sel eesmärgil investeeris ta 150 miljonit krooni ning Esta Parketi kaubamärgi all turustatavat parketti toodetakse Tallinnas Vana-Narva maanteel asuvas tehases.

Loe lähemalt tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785