8. detsember 2009
Jaga lugu:

Mustamäe kultuurikeskusele kavandatakse juurdeehitust

Tallinna linnavalitsus otsustab kolmapäeval Mustamäe Kultuurikeskuse Kaja hoone laiendamist võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

E. Vilde tee 118 kinnistule detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on Mustamäe Kultuurikeskuse Kaja hoone laiendamine. Detailplaneeringu algatamist taotles Mustamäe linnaosa valitsus. Detailplaneeringu koostas Arhitektibüroo Koot & Koot OÜ.

Tallinna linnale kuuluval E. Vilde tee 118 kinnistul asub 1964. aastal ehitatud kahekorruseline kino „Kaja“ hoone, mis rekonstrueeriti 1999. aastal kultuurikeskuseks. Kuna olemasolev Mustamäe Kultuurikeskus Kaja ei vasta umbes 66 000 elanikuga linnaosa vajadustele, soovitakse olemasolevat hoonet laiendada.

Vilde tee 118 kinnistust lääne pool asuv haljasala on reformimata riigimaa, Tallinn soovib selle munitsipaalomandisse taotleda. Planeeritav ala piirneb koolihoonega, Kadaka parkmetsaga ja E. Vilde teega.

Planeeritav ala ja seda ümbritsev linnaruum on polüfunktsionaalne – siin paiknevad valdavalt 4–9-korruselised elamud, piirkonda teenindavad haridusasutused ja parkmets. Osade korterelamute esimestel korrustel paiknevad äripinnad. Kirde- ja idasuunas piirneb planeeritav ala aktiivses kasutuses oleva Kadaka parkmetsaga. Kontaktvööndisse jäävad tiheda liiklusega E. Vilde tee, Akadeemia tee ja Ehitajate tee. Piirkonnal on hea ühistranspordiühendus teiste linnaosadega. Lähim ühistranspordipeatus asub planeeringualast mõnekümne meetri kaugusel.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt