8. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe kultuurikeskusele kavandatakse juurdeehitust

Tallinna linnavalitsus otsustab kolmapäeval Mustamäe Kultuurikeskuse Kaja hoone laiendamist võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

E. Vilde tee 118 kinnistule detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on Mustamäe Kultuurikeskuse Kaja hoone laiendamine. Detailplaneeringu algatamist taotles Mustamäe linnaosa valitsus. Detailplaneeringu koostas Arhitektibüroo Koot & Koot OÜ.

Tallinna linnale kuuluval E. Vilde tee 118 kinnistul asub 1964. aastal ehitatud kahekorruseline kino „Kaja“ hoone, mis rekonstrueeriti 1999. aastal kultuurikeskuseks. Kuna olemasolev Mustamäe Kultuurikeskus Kaja ei vasta umbes 66 000 elanikuga linnaosa vajadustele, soovitakse olemasolevat hoonet laiendada.

Vilde tee 118 kinnistust lääne pool asuv haljasala on reformimata riigimaa, Tallinn soovib selle munitsipaalomandisse taotleda. Planeeritav ala piirneb koolihoonega, Kadaka parkmetsaga ja E. Vilde teega.

Planeeritav ala ja seda ümbritsev linnaruum on polüfunktsionaalne – siin paiknevad valdavalt 4–9-korruselised elamud, piirkonda teenindavad haridusasutused ja parkmets. Osade korterelamute esimestel korrustel paiknevad äripinnad. Kirde- ja idasuunas piirneb planeeritav ala aktiivses kasutuses oleva Kadaka parkmetsaga. Kontaktvööndisse jäävad tiheda liiklusega E. Vilde tee, Akadeemia tee ja Ehitajate tee. Piirkonnal on hea ühistranspordiühendus teiste linnaosadega. Lähim ühistranspordipeatus asub planeeringualast mõnekümne meetri kaugusel.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785