1. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: III kvartalis üllatasid Nordecon ja Merko

Kolmandas kvartalis üllatasid enim ehitusettevõtted, kellel olid oodatust kõrgemad marginaalid, mis ei tähenda koheselt, et oleks kindlustatud tuleva aasta head tulemused, ütles Äripäevale LHV analüütik Kristo Oidermaa.

„Kolmanda kvartali finantstulemuste poole pealt ületasid LHV ootusi enim ehitusettevõtted nagu Nordecon ja Merko ning Tallink,“ ütles Oidermaa ning lisas: „ehitusettevõtete puhul tasub välja tuua eelkõige oodatust kõrgemad marginaalid, mille tingis eelmistel aastatel sõlmitud ehituslepingute kasumlikkus ning oodatust suurem kulude kokkuhoid.“

Kiitusele vaatamata ütles Oidermaa, et järgmise aasta ehitusettevõtete tulemuste osas on LHV ettevaatlik.

Lisaks ehitusettevõtjatele mainis Oidermaa üllatajana ära ka Tallinki. „Tallinki puhul tõid positiivse üllatuse nii suurem müügitulu kui ka madalamad kulud. Võrreldes eelmiste kvartalitega oli kasvanud nii reisijate arv kui müügitulu reisija kohta, kuid püsikulubaasi oli suudetud säilitada samal tasemel,“ rääkis LHV analüütik.

 Panga ootustele jäid tulemuste poolest alla Arco Vara, Eesti Telekom ning Ekspress Grupp. „Arco Vara puhul on rahavoog jätkuvalt negatiivne ning ettevõte näitas kahjumit isegi ilma allahindluseta,“ märkis Oidermaa ning lisas, et Ekspress Grupi tulemused jäid ootustele alla eelkõige tänu ühekordsetele varade väärtuse allahindamisele. „Eesti Telekom kannatas aga nõrkade jaeäri tulemuste ning negatiivse regulatiivse efekti tõttu,“ lisas ta lõpetuseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785