17. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haaberstisse ja Lasnamäele võidakse ehitada uusi ärihooneid

Tallinna linnavalitsus kavatseb kolmapäeval algatada kahe detailplaneeringu koostamise Haabersti ja Lasnamäe linnaosas eesmärgiga rajada kaks äri- ja tootmishoonet ning üks elu- ja ärimaja.

Haaberstis aadressil Paldiski maantee 241 e asuva kinnistu detailplaneering näeb ette täielikult sotsiaalmaa sihtotstarbega kinnistu jagamise kolmeks: kaheks 20 protsendi ulatuses äri- ja 80 protsendi ulatuses tootmismaa sihtotstarbega krundiks ja üheks 100-protsendiliselt transpordimaa sihtotstarbega krundiks.

Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt määratakse planeeringuga moodustatavatele kruntidele ehitusõigus kokku kahe kahekorruselise äri- ja tootmishoone ehitamiseks.

Hoonete maksimaalne lubatud kõrgus on 16 meetrit maapinnast ja maksimaalne korruselisus neli.

Paldiski maantee ja Tähetorni tänava ristumiskoha piirkonnas paikneva planeeritava maa-ala suurus on 2,41 hektarit. Planeeringuala naaberkinnistul paikneb Eesti meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituudi aeroloogiajaam.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2005. aasta juunis AS Nurmiko sooviga rajada maa-alale kuni 15 meetri kõrgune lao- ja ärihoone, planeeringu eskiisi koostas OÜ Stuudio Beeta.

Lasnamäel Katusepapi ja Kivimurru tänava vahelisel maa-alal aadressil Lasnamäe 8 asuva kinnistu detailplaneeringuga muudetakse kinnistu sihtotstarve sotsiaalmaast elamu- ja ärimaaks ning määratakse krundile ehitusõigus kuni 13-korruselise kahe maa-aluse parkimiskorrusega elu- ja ärihoone ehitamiseks.

Hoone koosneb kolmest väikese põhjapindalaga 13-korruselisest tornhoonest, mis on omavahel ühendatud kuni kahekorruselise hooneplokiga. Suurim lubatud maapealne hoonealune pindala on 2680 ruutmeetrit ja maa-alune 3760 ruutmeetrit. Hoone tornide kõrgus on kuni 45 meetrit maapinnast tingimusel, et see ei ületa absoluutkõrgust 78 meetrit.

Hoone ette on kavandatud parkla juurdepääsuga Lasnamäe tänavalt. Juurdepääs maa-alusele parklale on Kivimurru tänavalt. Parkimiskohti on kavandatud 248, neist 35 tuleb krundile, 213 maa-alusesse parklasse.

Planeeritava maa-ala suurus on 0,70 hektarit. Lasnamäe 8 kinnistu pindala on 5334 ruutmeetrit, sellel asub viiekorruseline endine polikliinikuhoone.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2007. aasta jaanuaris kinnistu omanik OÜ Mident, planeeringu eskiisi koostas AS K-Projekt.

Lisaks plaanib linnavalitsus istungil kehtestada Haabersti linnaosas aadressil Selise 1-7, 18, 20, 25, 27 ja 29 asuvate kinnistute detailplaneeringu, mis näeb ette 2,09 hektari suurusel planeeritaval maa-alal asuvatele kinnistutele ehitusõiguse määramise ühe kuni kahekorruselise üksikelamu, kahe kuni kahekorruselise kahe korteriga elamu ning viie kuni kolmekorruselise ridaelamu ehitamiseks.

Kokku on alale kavandatud kaheksa täielikult elamumaa sihtotstarbega krunti ja üks tootmismaa sihtotstarbega krunt.

Planeeritav ala paikneb Kakumäe poolsaarel valdavalt väikeelamutega hoonestatud piirkonnas ja külgneb vahetult mereäärsete tootmis- ja ärihoonetega, kuhu ulatub osa 200 meetri laiusest ranna ja kalda piiranguvööndist.

Detailplaneeringu koostamist taotles 2004. aasta novembris OÜ Advantis Grupp. Planeeringu koostas OÜ M.K. Konsultatsioonid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785