EML: intresside maksusoodustuse kohta on „õige“ vastus ette teada

Eesti Maksumaksjate Liit ei poolda eluasemelaenu intresside maksusoodustuse kiiret kaotamist, kuid toetab laiapõhjalist ja  kaalutletud arutelu selle maksusoodustuse tuleviku üle.

On igati tervitatav, kui analüüsitakse mis tahes maksusoodustuse mõju ja otstarbekust ning vastavalt analüüsi tulemusele jõutakse järeldusele  maksusoodustust kitsendada või laiendada, muuta, kaotada või asendada muu soodustuse või toetusega. Samas ei ole erilist mõtet pikalt
diskuteerida küsimuses, mille kohta on otsustajatel "õige" vastus  juba ette teada, väljendab oma arvamust EML.

EML on arvamusel, et kindlasti ei ole kõik eluasemelaenu intresside maksjad praegu Eestis kõige enam riigi tuge vajavad isikud. Väga  võimalik, et mõistlikum oleks anda soodustusi või toetusi hoopis lasterikastele peredele, töötutele, väikese sissetulekuga inimestele  jne. Võib-olla vajaksid laenusaajatega võrdselt toetust ka need inimesed, kes ostsid või ehitasid eluaseme oma säästude eest või kes  hoopis üürivad korterit või on sunnitud käima igapäevaselt teises piirkonnas tööl, sest nad ei suuda teises asulas endale korterit ei  üürida ega osta. Samuti tuleb meeles pidada, et  tulumaksusoodustustest ei ole mingit kasu neile, kes ei tööta ja tulu ei saa.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed