12. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara teenis üheksa kuuga 62 miljonit puhastkasu

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) juhatus esitles täna, 12. novembril ettevõtte nõukogule üheksa  kuu majandustulemusi.

RKAS-i 2009. majandusaasta üheksa kuu puhaskasum oli 62,015 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenenud 27,5 miljoni krooni võrra.

Üheksa kuu ärikasum oli 118,330 miljonit krooni, mis on eelarves planeeritust 2,458 miljoni krooni võrra suurem. Sellest 99,712 miljonit krooni laekus põhitegevusest ning 18,5 miljonit krooni saadi põhivara müügist – realiseeriti viis objekti ning müüdi ühe objekti hoonestusõigus.

Ettevõtte üheksa kuu müügitulu oli 308,38 miljonit krooni, mis on 15,662 miljonit krooni rohkem, kui eelarvesse planeeritud ning 54,98 miljoni võrra suurem kui möödunud aasta samal perioodil.

Üüritulu teeniti üheksa kuuga 168 miljonit krooni, mis on 24 miljonit krooni vähem, kui aasta tagasi samal perioodil. Üüritulu vähenemine on peamiselt seotud üüri hinnas sisalduvate heakorra ja tehnohoolduse hindade alanemise, vakantsi mõningase kasvu ning kapitalirendi nõuete vähenemisega.

Üldhalduskulud olid üheksal kuul kokku 15,777 miljonit krooni, mis on eelarves kavandatust 2,181 miljoni krooni võrra vähem. Kokkuhoid tulenes peamiselt palga- ja tegevuskuludest.

Üheksa kuu jooksul on RKAS-i tavategevusega seotud objektidesse investeeritud 377,9 miljonit krooni. Sealhulgas on suuremad investeerimisobjektid Koidula raudteepiirijaam - 226,4 miljonit krooni, Lasnamäe 2 büroohoone - 63,4 miljonit krooni, Kolde pst 65 asuv politseihoone 28,8 miljonit krooni, Lai 46 hoone 20 miljonit krooni ning Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi uus rajatav hoone 24,4 miljonit krooni. Lisaks on üheksa kuuga 35,2 miljoni krooni ulatuses investeeringuid tehtud „Koolid korda” projekti raames.

Riigihangete õnnestumise protsent üheksa kuu kokkuvõttes oli 97,6 protsenti.

Ettevõtte üheksa kuu majandustulemustele lisaks tutvustati nõukogule tuleva aasta eelarve esialgset kava.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785