10. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Nordecon ületas ootusi tugevalt

Nordecon Internationali tulemused ületasid LHV Panga ootusi tugevalt nii käibe kui kasumlikkuse poole pealt.

Nordeconi käive oli koguni 15% kõrgem meie prognoosidest, märkis panga analüütik Kristo Oidermaa. Kolmanda kvartali brutomarginaal oli 10,9%, mis on kõrgem nii eelmise aasta tasemest, kui oluliselt üle sellel aastal näidatust. Seega on ettevõte tema sõnutsi kas leidnud täiendavaid kärpekohti või on vanad ehituslepingud veel hetkel niivõrd kasumlikud. Samuti ületas märkimisväärselt prognoose ka 40,9 miljoni krooni suurune kvartalikasum.

„Vaatamata tugevatele tulemustele oleme jätkuvalt ettevaatlikud Nordeconi tuleviku suhtes. Kuigi tellimuste raamat on viimased kaks kvartalit püsinud stabiilne, võib järgnev aasta seda veelgi vähendada ning samuti on koomale tõmmatud välismaised ärid. Siiski on Nordeconi turu ja finantspositsioon piisavalt tugev, et need keerulised ajad üle elada,“ märkis analüütik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785