3. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinisvarabüroo soovitab otsused kevadeks lükata

Goodson & Red kinnisvaraturu ülevaade vahendab, et kaalukamate otsustega tasub oodata kevadeni.

Jälgida tasub ohumärke maailma majanduse taastumises, kus põhi on saavutatud suuresti tänu valitsuste ja keskpankade sekkumisele, kuid ka meie oma väikses „liivakastis“ ei ole veel kõik mõjud ilmnenud ning struktuurimuutused toimunud – võtame kasvõi jätkuvalt kasvava töötuse ja aasta alguses töö kaotanud inimeste abirahade lõppemine.

Üürituru arengule ja üüriteenustele on toimuv pikas perspektiivis kahtlemata kasulik ning samuti näib turg kosuvat – pakkumiste arv langeb, vakantsus pigem väheneb, üürihinna-sissetuleku suhe on tarbija jaoks oluliselt paranenud, üürimine on elukoha otsijale tõsiseltvõetav alternatiiv ja üürihinnad on seetõttu stabiliseerunud –, kuid üldisest majanduskeskkonnast tulenev surve püsib ka siin.

Muret teeb Goodson & Red meeskonnale asjaolu, et kinnisvara väärtus ja hind ei ole tasakaalus, mis teeb üürikinnisvarasse investeerimise pigem spekuleerimiseks.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785