Autor: Rivo Sarapik • 30. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakondade TOP: ehitajad parimad käibekasvatajad

TOPi käibekasvatajate esikolmiku on hõivanud ehitusettevõtted.

Mullune suurim käibekasvataja on LeVa AS, kus käive kasvas 3,8 korda. 20aastase ajalooga Kaja ja Lembit Vainumäele kuuluv väike Hiiumaa ehitusfirma annab tööd kolmele inimesele. Absoluutnumbrit pole, tõsi küll, väga suured – 1,3 mln pealt 4,9 mln krooni peale. Teisalt jälle on ettevõttele taustaks jahtuv ehitusturg ning tihenev konkurents. Enam kui miljonikroonise hüppe tegi ka ettevõtte kasum, poolemiljonikroonisest kahjumist sai ligi 800 000 krooni kasumit.

Ligi kolm korda suurendas käivet Järvamaa parim, põllumajandusehitiste projekteerimise ja ehitusega tegelev AS Agribalt, mille tegevjuht Artur Gavronski sõnul on sellise tulemuse taga nii aastatepikkune töö kui eelmise aasta suuremate projektide realiseerimine. Tänavuselt ootab ettevõte aga Gavronski sõnul kuni neljakordset käibelangust, sest hetkel sisuliselt investeeringuid ei toimu.

Suurimad käibekasvatajad, kasv kordades

1. LeVa AS, ehitus, Hiiumaa, 3,802. Agribalt AS, põllumajandusehitus, Järvamaa, 3,773. Semuehitus AS, ehitus, Võrumaa, 3,37

Loe lähemalt tänasest Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785