Rivo Sarapik • 30. oktoober 2009
Jaga lugu:

Maakondade TOP: ehitajad parimad käibekasvatajad

TOPi käibekasvatajate esikolmiku on hõivanud ehitusettevõtted.

Mullune suurim käibekasvataja on LeVa AS, kus käive kasvas 3,8 korda. 20aastase ajalooga Kaja ja Lembit Vainumäele kuuluv väike Hiiumaa ehitusfirma annab tööd kolmele inimesele. Absoluutnumbrit pole, tõsi küll, väga suured – 1,3 mln pealt 4,9 mln krooni peale. Teisalt jälle on ettevõttele taustaks jahtuv ehitusturg ning tihenev konkurents. Enam kui miljonikroonise hüppe tegi ka ettevõtte kasum, poolemiljonikroonisest kahjumist sai ligi 800 000 krooni kasumit.

Ligi kolm korda suurendas käivet Järvamaa parim, põllumajandusehitiste projekteerimise ja ehitusega tegelev AS Agribalt, mille tegevjuht Artur Gavronski sõnul on sellise tulemuse taga nii aastatepikkune töö kui eelmise aasta suuremate projektide realiseerimine. Tänavuselt ootab ettevõte aga Gavronski sõnul kuni neljakordset käibelangust, sest hetkel sisuliselt investeeringuid ei toimu.

Suurimad käibekasvatajad, kasv kordades

1. LeVa AS, ehitus, Hiiumaa, 3,802. Agribalt AS, põllumajandusehitus, Järvamaa, 3,773. Semuehitus AS, ehitus, Võrumaa, 3,37

Loe lähemalt tänasest Äripäevast

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee