30. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistu pakub ehitajale raskel ajal tööd

Olukorras, kus paljud ehitajad on kokku kuivanud erasektorile selja keeranud ning riigihangete dumpinghindadega kaasa joosta ei taha, on korterühistute renoveerimistööd ehitusettevõtjale kindlaks sissetulekuallikaks.

Korteriühistu Puhangu 55 esinaise Valentina Valtsoni hinnangul on aga kõige keerulisem renoveerimistööde organiseerimisel just hea ja usaldusväärse firma leidmine.

"Meil oli väga hea partner, kellega koostööd ka jätkasime, aga siis selgus, et firma nimi on küll sama, aga töömehed vahetunud ja kvaliteet pole enam see," kirjeldas ta oma kogemust.

Infot ehitajate kohta saadakse peamiselt teistelt ühistujuhtidelt, korteriühistute liidu kodulehel on väljas ka firmad, kellega on head kogemused. Valtson kiidab Erek OÜd, kes ühistumaja seinad soojustas, ja sealset töödejuhatajat Rein Iilat, kes pea iga päev ehitusobjektil käis ja töödel silma peal hoidis.

"Haruldane firma. Tal on töömehed, meestel korralikud palgad ja puhkused. Nemad kehva tööd ei tee ja kasutavad õigeid materjale," rääkis Valtson.

KÜ Puhangu 55 alustas renoveerimistöödega kümme aastat tagasi: korda tehti veetorustik, seejärel elektrisüsteemid ja katus. Küttesüsteemi renoveerimine ja soojustamine on andnud pea 50protsendilise kokkuhoiu küttekuludelt.

Loe lähemalt tänasest ehituse rubriigist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785