22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn müüb Maiasmoka kohviku maja

Homsel Tallinna linnavalitsuse istungil on ühe punktina arutlusel vanalinnas Pika ja Pühavaimu tänate ristil asuva 405 m2 kinnistu enampakkumisel müük.

Rahvas tunneb kohta Maiasmoka kohviku järgi. Volikogule esitatava otsuse eelnõus on 1PARTNER Kinnisvara poolt tehtud turuväärtuse eksperthinnangu alusel kinnistu alghinnaks määratud 26,8 miljonit krooni.

Kinnistul asub tänavate ristumiskohal ühtse hoonestusploki moodustav paekivist vundamendil plekk-katusekattega viilkatusega paekivist kandekonstruktsioonidega ja krohvitud ning värvitud välisseintega kolme põhikorruse-, keldri-, katuse- ja pööningukorrusega neorenessanss-stiilis kivist ehitis (kohvik suletud netopinnaga 1271,5 m², ehitusaluse pindalaga 398m²). Juba 17. sajandil saiapoeks olnud hoone renoveeriti põhjalikult 1977–1984. aastal Poola restauraatorite poolt kohvikuks-kondiitripoeks „Maiasmokk”. 

1996. aastal andis Tallinna kesklinna valitsus hoone määramata tähtajaks üürile OÜ-le Maiasmokk kohvikuks ja pagaritöökojaks ning maiustusmuuseumiks. Aastas laekub üüritasu kokku 1 020 994 krooni.

Viie eraisikust väikeosaniku kõrval kuulub OÜst Maiasmokk 86,3 protsenti aktsiaseltsile Kalev Chocolate Factory.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785