21. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iru hooldekodu esitles uuendatud korpust

Täna pani  Iru hooldekodu punkti oma kümme aastat kestnud renoveerimistöödele ja tutvustas viimase etapi käigus uue näo saanud ruume. 

Uuendatud korpuse lindi läbilõikamisel ütles linnapea Edgar Savisaar, et Iru hooldekodu on olnud Tallinna linnajuhtide  südames. „Sügis on olnud ikka aeg talveks  valmistumiseks, aeg  veenduda, et  talveperioodi veedame mööda kodusoojuses ja mugavas kodus. Tallinna linn saab nüüd pakkuda  parema kodutunde paljudele hooldekodu elanikele,“ ütles Savisaar.

Linnapea tänas ühtlasi ehitajaid ja hooldekodu toetajaid, rõhutades eriti abilinnapea Merike Martinsoni rolli ja hooldekodu praeguse juhataja Terje Salo ning  eelmise juhi Egon Siimani olulist tegevust hooldekodu renoveerimistööde edukal läbiviimisel.

Renoveerimistööde viimase etapi käigus   valmisid  eluruumid 75-le hoolealusele, laiendati  fuajeed ja renoveeriti  saal, millega oluliselt paranesid vanurite vaba aja veetmise võimalused; ehitati  lift osakonnale, kus elanike liikumisvõimalused olid seni piiratud, töötajad said  uued abi- ja tööruumid.

Aastatel 2000-2009 Iru hooldekodus teostatud renoveerimistööd on neelanud linnakassast kokku 124,1 miljonit krooni, sealjuures  viimasel neljal aastal on selleks eraldatud 54,8 miljonit. 

Iru hooldekodus on praegu 350 voodikohta 1- 4 kohalistes tubades. Hooldekodu elanikest 260 vajab üldhooldust, ülejäänud ka õendusabi.

Hooldekodu elanikele pakutakse lisaks majutusele ja hooldusele ka sotsiaalnõustamist.

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785