10. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteri ruutmeetri hind augustis tõusis

Maa-ameti statistika kohaselt tehti augustis Eestis korteritega 880 ostu-müügi tehingut ning korteri ruutmeetri keskmine hind kasvas juuliga võrreldes viis protsenti 9622 kroonini. Tallinnas oli juulis toimunud suur korteritehing allpool turuhinda.

Korteritehingute kogumaht oli Eestis möödunud kuul 497 miljonit, juulis 489 miljonit krooni.

Samas oli augustis tehinguid vähem kui juulis, mil üle Eesti vahetas omanikku 943 korterit.

Eesti keskmisest suurem oli hinnatõus Tallinnas. Siin vahetas augustis omanikku 365 korterit ja ruutmeetri hind kerkis kuises võrdluses 17 protsenti 13.363 kroonini. Juulis oli Tallinnas tehinguid olnud 497.

Väljaspool Tallinna oli ruutmeetri keskmine hind augustis 6971 krooni.

Kui Tallinnas oli ruutmeetri mediaanhind augustis 11.304 krooni, siis mujal Eestis 5515 krooni.

Mediaanhind on hind, millest pooled tehingud on tehtud kallima ja pooled odavama hinnaga

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785