Autor: Rivo Sarapik • 7. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska: eestlane võib töötada 24 tundi ööpäevas

Skanska EMV ASi administratsioonijuhi Irene Metsise sõnul eristab eestlasi eri rahvustest tohutu töövõime ja kiire ning vahel ka kiirustades tegutsemine. Samal teemal aripaev.eeFontes: mitmekesine töötajaskond tugevus kriisis

Multikultuursete firmade TOPi koostamise raames vastasid ettevõtete esindajad küsimusele, mis seostuvad erinevate rahvuste esindajate töökultuuriga.

Irene Metsis, Skanska EMV ASi administratsioonijuht

Töö tempo ja otsuste vastuvõtmise kiirus on eri rahvusest töötajatel erinev. Meie eestlastena oleme harjunud kiirelt tegutsema ja vahel ka liialt kiirustades otsuseid vastu võtma. Paljude teiste rahvuste puhul ollakse valmis oluliselt rohkem kaaluma, arutlema, kompromisse otsima ja sellele ka palju aega kulutama jmt.

Eestlastele on omane tohutu töövõime ja seda vahel peaaegu 24 h päevas. Samas teisest rahvusest inimeste puhul on oluline prioriteet ka aja maha võtmine, puhkamine, mitte liialt rabelemine ehk teisisõnu töö ja eraelu harmooniline tasakaal.

Vaba aja veetmine töökaaslastega. Paljude rahvuste puhul ei armastata töökaaslastega veeta vaba aega. Tehakse vahet- tööelul ja eraelul. Samas eestlastele on väga oluline veeta vaba aega koos töökaaslastega – on need siis suvepäevad, jõulupeod,  firma üritused perega, koos sportimised ja muud kokkusaamised ning ka perekonniti läbikäimised.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785