4. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kooliarendus investeerib 180 miljonit

Ehitusettevõtetele Facio ja Astlanda kuuluv koolide remondi ja haldamisega tegelev ettevõte OÜ Kooliarendus investeerib pealinna koolide uuendamisse 178,8 miljonit krooni ning annab 2010. aasta 1. augustiks linnale üle neli põhjalikult renoveeritud Tallinna kooli.

Kooliarendus OÜ juhatuse liikme Kaupo Kolsari sõnul uuendatakse kokkuleppel Tallinna Linnavalitsusega põhjalikult Tallinna Humanitaargümnaasium, Liivalaia gümnaasium, Järveotsa gümnaasium ning Väike-Õismäe gümnaasium. „Koolides saab olema peale põhjalikke renoveerimistöid kokku üle 28 000 ruutmeetri pinda ning järgmist õppeaastat alustavad uutes ruumides ligemale 3000 õpilast,“ rääkis Kolsar.

Tema sõnul vastutab ettevõte põhjalike ning tähtajaks teostatavate renoveerimistööde kõrval ka koolide edasise haldamise eest. „Meie kohustus on need koolid ka järgmise 30 aasta jooksul korras hoida,“ lisas Kolsar.

Nii tuleb Kooliarendusel hooned kindlustada tulekahju, vandalismi ja loodusõnnetuste vastu ning tagada tehniline valve ajal, kui hooneid ei kasutata. Samuti tagada hoonete korrashoid ning teostada kommunikatsioonide, erinevate süsteemide ja seadmete hooldust. Lisaks teostada hooldusremonti, vastutada hoonete ja kinnistu koristamise eest ning teostada ehitus-, remondi- ja rekonstrueerimistöid.

Põhjalikult uuendatav Tallinna Humanitaargümnaasium saab näiteks täiesti uue ning õppehoonega ühendatud spordikompleksi, kuhu tuleb võimla koos 6 riietumisruumi, kahe sauna ja abiruumidega. Samuti ehitatakse välja sööklakompleks koos vajalike abiruumide ja 320-kohalise söögisaaliga ning tüdrukute käsitööklass ja õppeköök. Hoone viilkatuse alusesse pööningu õhuruumi ehitatakse samuti ruumid.

Liivalaia Gümnaasium saab uusehitisena juurde võimla, samuti ehitatakse teisele õppekorpusele korrus juurde. Korrastatakse välistrassid, teed ja haljastus, rajatakse välisvalgustus ning ehitatakse välja kunstmurukattega universaalspordiväljak.

Järveotsa Gümnaasiumi suuremateks töödeks on lisaks olemasolevate pindade põhjalikule uuendamisele hoone keldrikorruse ruumide väljaehitamine. Väike-Õismäe Gümnaasium saab peale rekonstrueerimistöid uue võimla ning hoone laieneb kasutuskõlblikuks ehitatava keldri arvelt.

OÜ Kooliarendus tegi parima pakkumise Tallinna Linnavalitsuse poolt 2008. a. lõpus väljakuulutatud hankes, millega linn soovis leida erapartneri, kes remondiks ja seejärel haldaks Tallinna Humanitaargümnaasiumi, Järveotsa gümnaasiumi, Väike-Õismäe gümnaasiumi ja Liivalaia gümnaasiumi järgneva 30 aasta jooksul. Hanke võitnud Kooliarendus kohustub koolid korrastama ja linnale üle andma hiljemalt 1. augustiks 2010.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785