31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksu- ja tolliamet arestis Q Vara kinnistud

Kinnistusregistrist on näha, et maksu- ja tolliamet seadis 20. juulil Põhja maksu- ja tollikeskuse isikus käsutamise keelumärke Q Vara kinnistutele.

Arestitud on nii Eestkünka I, Koplipere tee kui ka muud kinnistud, niipalju kui neid Q Vara nimel alles on. Q Vara võlgneb riigile 18,7 miljonit krooni makse.

Peale jaanipäeva lõpetas Harju maakohus vara raisanud ja võlausaldajate huve kahjustanud Q Vara saneerimise, kuna saneerimismenetluse ajal tuli välja, et osa Swedbankilt liisitud kontoritehnikat oli kadunud teadmata suunas. Ühtlasi selgus, et Samal päeval, kui Q Vara kohtule saneerimisavalduse esitas, kantis ettevõtte nõukogu liige Tanel Peeters võlausaldajaile kahjulikel tingimustel kortereid firmast välja.

Augustis võitis GILD Fund Management enda korraldatud enampakkumise, millega sai Q Vara aktsiate kontrollpaki omanikuks. Ehkki oksjonil oli teatavaks tehtud ka 1,8 miljoni kroonine alghind, raha GILD aktsiate kontrollpaki eest ei maksnud, sest omas piisavalt suures mahus nõudeid.

Kuna Q Vara ja sellega seotud teisi osalusi müüdi nagu põrsaid kotis, kahtlustas konkureeriva pakkumise teinud ärimees, et GILD ei soovinudki Q Vara müüa, vaid soovis varad äpardunud ärist ohutult välja kantida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785