19. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja: odav ehitushind võimaldab rajada soodsat ärikeskust

Haapsalu lähedale kauanduskeskust arendav Rannarootsi Ärikeskus juhatuse liige Marko Kull ütles, et praegu on soodne aeg arendamiseks, kuna ehitus on odav ning võimaldab pakkuda kaupmeestele soodsama hinnaga poepindu.

„Jaekaubandus on Haapsalus üldse nõrgal tasemel, suuremaid pindu napib,“ märkis Kull põhjusena, miks just sinna piirkonda uus keskus rajatakse. Samuti on praegu soodne aeg ehitamiseks.

Keskus peaks Kulli sõnul valmima järgmise aasta märtsis ning uut poepinda on tulemas 7300 ruutmeetrit. Ankurrentnikuks on planeeritud Selver, mis võtab enda alla kolmandiku pinnast. Kulli sõnul võiks keskust suuruse poolest võrrelda Rakvere Kroonikeskusega.

Kulli sõnul pole küll seatud otsest eesmärki teistest kauplustest kaupmehi odavama rendihinnaga üle meelitada, ent paljud kaupmehed tulevad paratamatult üle. „Haapsalus pole eriti variante, väiksemad poed on erinevates kohtades linna peal laiali,“ märkis ta ning avaldas lootust, et Rannaroorootsist kujuneb tõmbekeskus. Hetkel on keskusest 70 protsenti pindadest eellepingutega kaetud.

Kull märkis, et tegu on esimese etapiga. „Kui keskus on sisse töötanud, siis on kavatsus seda laiendada, kuna ruumi on,“ märkis ta.

Marko Kull ja äripartner Igor Mölder omandasid projekti eelmisel nädalal.

Rannarootsi keskuse ehitusmaksumus on 72,4 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785