4. august 2009

Uus Maa: hinnalangus süveneb pidevalt

Tehinguhind langes kvartaliga 11% ning aastane hinnalangus on 36% - kui tehinguarvu aastane vähenemine on pidurdunud, siis aastane hinnalangus on pidevalt süvenenud.

Kuude lõikes langesid hinnad enim juunis, vahendab Uus Maa Kinnisvarakonsultantide turuülevaade.

Teises kvartalis on mitmed näitajad võrreldes varasemate perioodidega paranenud, kuid hinnad jätkavad langemist. Harjumaa korteritehingute arv oli teises kvartalis kõrgem kui esimeses, kuid siiski 45% väiksem kui aasta tagasi II kvartalis. Võrreldes 2006. aasta lõpuga, on tehingute arv 71% väiksem.

Siiski on tehingute arvu languse peatumine esimene märk ees ootavast olukorra paranemisest. Samal ajal väheneb pidevalt ka pakutavate korterite arv. Hinnatase on langenud nii madalale, et paljud omanikud pole enam valmis müüma ega pane oma korterit üldse müüki. Samuti ei ole aasta jooksul alustatud ka uusarendustega, mis pakkumist suurendaksid. Teisest küljest aga suurendavad pakutavate korterite kogust sundmüüki tulevad korterid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688