3. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ehitajad: soomlased söövad meid välja

Soomes töötavaid Eestist pärit ehitajaid liitev organisatsioon Steel kritiseerib teravalt Soome ehitajate ametiühingut Rakennusliitto, süüdistades soomlasi enda turult väljasöömises, vahendab Õhtuleht.

Steeli esimees Haakon Nõmme sõnul üritab Rakennusliitto kõik Eestist pärit ehitajad Soomest minema tõrjuda, kirjutas Turun Sanomat.

Nõmme sõnul võib Rakennusliitto protektsionismi lugeda juba eestlaste kiusamiseks, kuna ehitajate ametiühing üritab rohkem tööd saada oma liikmetele.

Üks tüliõun, mille üle Steel ja Rakennusliitto vaidlevad, on erinev lähenemine ehitajate miinimumpalgale. Kui Soome seaduste järgi peab miinimumpalk olema 9 eurot tunnis, siis Rakennusliitto nõuab, et Eesti ehitajate miinimumpalk oleks 12.50 eurot tunnis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785