7. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakkumiste arv langes 2006. aasta tasemele

Mitmes Eesti linnas ja ka Tallinna linnaosas on pakkumiste arv langenud 2006. aasta tasemele, vahendab Pindi Kinnisvara ülevaade.

Ühelt poolt on vara omanikud leidnud endale alternatiivi vara müügile (loobutakse kulude kokkuhoiu tõttu suurema ostmisest; üüritakse välja; kahandatakse kulusid maksepuhkustega vms), teisalt on suurenemas kontingent isikuid, kes on jäänud „laenulõksu“- vara turuväärtus on langenud alla laenujäägi ning vara müümine tähendaks vara soetajale tihtipeale sadade tuhandete kroonide suurust võlga panga ees. Selliste laenuvõtjate töötuksjäämine tähendab tihtipeale vaid ühte- sundmüük ning pankade poolt peale surutud väga agressiivne müügihinna ja laenujäägi vahe tagasimaksegraafik.

Pakkumiste turgu iseloomustab üha suurem turuhindadele mittevastavus- enam kui pooled pakkumistest on põhjendamatult kõrge hinna tõttu ostjatele põhimõtteliselt ebaatraktiivsed ning kujutavad endast vaid statistilist numbrit, mitte reaalselt kaeubeldavat portfelli.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785