29. juuli 2009

Sidemastide alune maa õnnestus maha müüa

Riigile kuuluvad Elioni ja EMT sidemastide ja –seadmete alune maa, mis oli koormatud pikaajaliste hoonestusõiguse või isikliku kasutusõiguse lepingutega, müüdi enampakkumisel maha.

Enampakkumise korraldas 1Partner kinnisvara, mille äripindade hindamisgrupi juhi Timo Tammaru sõnul võib enampakkumist õnnestunuks lugeda. „132 enampakkumisel olnud kinnistust õnnestus ostja leida 130-le. Arvestades turusituatsiooni ning olukorda, kus enampakkumised järjest ebaõnnestuvad, võib tulemust väga heaks pidada“. Enampakkumise käigus kerkis müüdud objektide hinnatase keskmiselt ca 6%. Õnnestumise võtmeks võib pidada õiget alghinda, mille määramisel oli arvestatud 10-12% tootlusega hoonestusõiguse või isikliku kasutusõiguse maksete näol.

Ca 60% objektide puhul osutus võitjaks kinnistu senine hoonestaja. Samas näitab ülejäänud võitjate arv, et kindla rahavooga objektide osas on huvilised endiselt olemas. Enampakkumisel osales 13 erinevat pakkujat, kes tegid kokku 204 pakkumist. Võitjaks osutusid 10 erineva pakkuja pakkumised.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688