• 10.07.09, 14:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Lõpe kõrgepingealajaama uuendamine maksab 15 mln

Elering OÜ ja ABB AS sõlmisid 8 Lõpe alajaama ümberehituslepingu, mille kohaselt ühendatakse Lõpe 110 kV alajaamaga Pärnumaal liidetav  tuulepark.
Ehitustööde maksumuseks on ligi 15 miljonit krooni.
 Elering OÜ juhatuse esimehe Lembit Vali sõnul on Eesti elektrisüsteemis oleva Lõpe kõrgepingealajaama uuendamine vajalik, et võimaldada elektrivõrguga liituda 17 MW koguvõimsusega tuulepargil. “Selleks rajatakse alajaama 110 kV jaotusseade, millesse ühendatakse tuulepargi trafo ning olemasolevad õhuliinid. Ühtlasi ehitatakse spetsiaalne hoone automaatikaseadmete jaoks,” täiendas Vali.
Rahvusvahelisel hankel Lõpe kõrgepingealajaama uuendamisel osales kokku 7 pakkujat, kellest parima pakkumuse tegi ABB AS summas 14,8 miljonit krooni. Tööde lõpptähtaeg on 30. september 2010.a.
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 18.10.24, 13:56
Ehitusmaterjalide müüja Karl Bilder: põrandaluukide müük on aastaga oluliselt kasvanud
Põrandaluugid ja nende kasutamine ehitusobjektidel tekitab teinekord küsimusi – kus, milleks ja milliste hoonete või rajatiste puhul on neid mõistlik kasutada?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele