2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hirm käibemaksu tõusu ees tekitas K-Rautas ostubuumi

K-Rauta kauamärgi all opereeriv Rautakesko tegevjuht Alo Ivask ütles ehitusuudised.ee-le, et juuni viimastel päevadel kasvas nende käive 40 protsenti, ehkki hind tõusis 1.juulist vaid vähestel kaupadel.

„Inimesed ostsid asju seinast-seina, kõike mis võis vaja minna või meelde tuli,“ märkis Ivask.

Tegelikult mingit massilist hinnatõusu 1.juuli K-Rautas ei olnudki. Ivaski sõnul jäid pooltel kaupadel hinnad samaks, kolmandikul toodetest hind isegi langes ning ainult 20protsendil kaupadest tõusis hind käibemaksutõusu võrra.

„Konkurentsiolukord ei luba praegu hindu tõsta,“ märkis ta „praegune reaalsus on lihtsalt selline. Valitsuse lootus käibemaksu tõusuga lisaraha saada võib vett vedama minna.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785