15. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: enamus hinnalangusest juba ära toimunud

Viimase paari aasta jooksul on kinnisvaramüüjate suurim viga olnud  soovimatus arvestada turuhindadega ning ostjate puhul suutmatus hinnata oma laenuvõimet.

"Viimased kaks ja poolt aastat ehk perioodil, kus kinnisvarahinnad on langenud, on müüjate puhul suurimaks veaks reaalsete turutehingutele vastavate hinnatasemete ignoreerimine," ütles kinnisvaraportaalile City24 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

Reegel, et võidab see, kes esimesena hinda langetab, on lihtne, ent emotsionaalselt on seda raske täita. "1Partner Kinnisvara statistikale tuginedes hakkab täna selle reegli mõju kaduma, sest usume, et enamus hinnalangusest on juba ära toimunud," rääkis Vahter.

Tema sõnul ostjatele väga palju vigu ette heita ei olegi, vast ainult seda, et ei hinnatud piisavalt kriitiliselt oma laenuvõimet ehk teisiti öeldes mängiti ainult ühele stsenaariumile: kõik saab minna ainult hästi.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785