11. juuni 2009
Jaga lugu:

Renoveerimist vajav talu Otepääl kuum kaup

Arco Vara Kinnisvarabüroo atesteeritud maakleri Janek Morose sõnul on tänane kinnisvaraturg Otepää ümbruses aktiivne ning enim tuntakse huvi talude, suvilate ja mõistliku hinnaga kinnistute vastu.

"Inimesed otsivad kruntide puhul ikkagi samu tingimusi mida varemgi: veekogu lähedust, elektri olemasolu või ampritasuga liitumise võimalust," märkis Moros. Samas on hoonestatud kinnistute puhul trendid tema sõnul muutunud. Huvi on tõusmas renoveerimist vajavate majade, talude ja suvilate vastu ning üllatavalt vähe päritakse Otepää korterite kohta.

"Inimesed otsivad privaatsust, eemalolekut linnakärast. Olulisimaks kriteeriumiks on hind ja asukoht. Enim tehakse pakkumisi kinnistutele, mis sageli on alghinnast kuni 50% madalamad. Kõige enam ongi kukkunud kinnistute hinnad," kirjeldab Moros turgu. „Kinnisvaraturul tegutsedes on täna vaja nii ostjale kui ka müüjale selgitada turuseisu ning -hindu ja aidata mõlemaid pooli rahuldavale kompromissile,“ lisas ta.

Maa hind Otepää ümbruses on väga suhteline:  maatulundusmaa hind ruutmeetri kohta on  2-8 krooni, elamumaa hind jääb vahemikku 280–350 krooni.

Renoveerimist vajavate majade hinnad jäävad maakleri sõnul 1 miljoni krooni kanti, kallimate majade vastu on huvi praktiliselt olematu. Keskmine keskküttega korteri ruutmeetri hind on Otepääl 8500–9000 krooni, üürihinnad jäävad sõltuvalt korteri suurusest ja asukohast vahemikku 1000–3000 krooni.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee