11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti energiasäästlikem maja valmis

Eesti esimene passiivmaja, Valga lasteaed Kaseke saab 15. juuniks valmis.

Passiivmaja kasutab maksimaalselt ära päikesekiirgust ja ventilatsiooniõhu soojatagastust, omab paksu õhutihedat isolatsiooni ja erilisi aknaid ning vajab seetõttu vaid 10% kütteenergiast, mis kulub kaasaegse tavamaja kütteks.

Lasteaia Kaseke kasulik pind on 1280 m2, kuid see vajab kütteks vaid samapalju energiat kui keskmine ühepereelamu. Paigaldatud on Eesti suurim päikesekütte kollektorite süsteem, mis katab 60% soojaveetarbest ja 30% aastasest küttetarbest. Siseviimistluses on kasutatud looduslikku savikrohvi ja kaseiinvärve, mis aitavad mikrokliimat reguleerida.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785