11 juuni 2009
Jaga lugu:

Eesti energiasäästlikem maja valmis

Eesti esimene passiivmaja, Valga lasteaed Kaseke saab 15. juuniks valmis.

Passiivmaja kasutab maksimaalselt ära päikesekiirgust ja ventilatsiooniõhu soojatagastust, omab paksu õhutihedat isolatsiooni ja erilisi aknaid ning vajab seetõttu vaid 10% kütteenergiast, mis kulub kaasaegse tavamaja kütteks.

Lasteaia Kaseke kasulik pind on 1280 m2, kuid see vajab kütteks vaid samapalju energiat kui keskmine ühepereelamu. Paigaldatud on Eesti suurim päikesekütte kollektorite süsteem, mis katab 60% soojaveetarbest ja 30% aastasest küttetarbest. Siseviimistluses on kasutatud looduslikku savikrohvi ja kaseiinvärve, mis aitavad mikrokliimat reguleerida.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee