10. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mapri Projekt asub põhjamaade turge vallutama

OÜ Mapri Projekt on võtnud sel aastal kindlaks sihiks laieneda Soome turul ning pikemas perspektiivis ka Rootsi ja Norra turgudele. Mullune käive oli plaanitust 43% väiksem, kasuminumbrid kukkusid 73%.

„Soomes oleme töödega alustanud. Esialgu on tegemist küll väikesemahuliste töödega, ent sihid on seatud suuremate objektide saamiseks,“ rääkis Mapri Projekt OÜ juhatuse liige Toomas Toompuu. „Täna on hea aeg laienemiseks ja uuele turule sisenemiseks. Turu kõrghetkel meil Skandinaaviasse laienemiseks mingit eelist polnud, kuna palgad olid Soome ja Rootsiga samal tasemel, ent nüüd annab ehitajate väiksem palk meile selge konkurentsieelise,“ lisas ta.

Toompuu märkis, et kohati on küll märgata ringkaitse tekkimist välisfirmade vastu, ent ellujäämiseks tuleb siiski Eestis väljapoole oma tegevus suunata. „Põhjamaades on riik peamine tellija, mitte nagu Eestis, kus riiklikke tellimusi tehti just kõrghetkel. Seal on hinnad tublisti langenud ning riigitellimisi on ohtralt,“ rääkis Toompuu  ja lisas, et töid tehakse ka eratellijaile, näiteks on käsil Helsingis asuva Kluuvi kaubanduskeskuse renoveerimine, kus tehakse betoonitöid.

2008. aastal jäi Mapri Projektil käibe-eesmärk 400 miljonit krooni täitmata, käive oli plaanitust  43% väiksem - 227,9 miljonit krooni. Selle aasta eesmärgiks võttis ettevõte käibe hoidmise samal tasemel ehk siis 220 miljoni krooni juures. Selle aasta esimese viie kuu tulemust kommenteeris Toompuu: „Oleme eesmärki täitmas“.

Mullu teenis ettevõte kasumit 9,4 miljonit krooni, mis on 73% vähem kui aastal 2007. Puhaskasumit sai ettevõte 4,1 miljonit krooni, millest 2,45 miljonit makstakse välja dividendideks.  Investeeringuid tegi ettevõte 107 000 krooni eest. Töötajate arv vähenes aasta jooksul 5 protsenti. Keskmiselt töötas Mapri Projektis mullu 180 töötajat, kellele maksti töötasu 59,4 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785