1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laguneva Ninasi kordoni hind langenud poole võrra

Siseministeerium on edutul püüdnud poolteist aastat müüa Ninasi kordonit ning keeldub seda andmast Lohusuu vallale, kes sooviks sinna külastuskeskuse rajada.  

Piirivalvurid jätsid Ninasi kordoni hooned tühjaks sügisel 2007, ent Lohusuu vallavalitsus hakkas kordonihooneid endale taotlema juba kaks aastat varem, kirjutab Põhjarannik.  Siseministeerium otsustas kordoni hoopis kolmeks lahutada ja iga hoone eraldi enampakkumisele panna. 

Kordoni elamule õnnestus juba esimesel katsel alghinnast pea kaks korda kallimalt uus omanik leida, aga viimati viljahoidlana kasutusel olnud endine kultuurimaja ja kordonihoone ehk endine hobupostijaam ei kutsu ostjaid ka üha alanevale hinnale vaatamata (1,6 miljonilt kroonilt on hind neljandal katsel kukkunud 815 000 kroonile).

Lohusuu vallavanema Urmas Soosalu sõnul tuleneb huvipuudus sellest, et hoone juurde pole võimalik lisamaad saada. Ta pelgab, et kütmata ja tuulutamata seisev hoone hakkab ajapikku seestpoolt lagunema, ent vallal paraku ostuks vajalikku summat pole.

Siseministeerium kaalub kinnistu üleandmist Riigi Kinnisvara ASile, juhul kui müük ebaõnnestub.   

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785