Maksukonsultant: kinnisvaramaks tooks veel suurema kriisi

Konsultatsioonifirma Ernst & Young juhatuse liige Ranno Tingas ütles, et kinnisvara maksustamine viiks turu veel suuremasse kriisi.

Järgneb Tingase kommentaar:
Kinnisvara maksustamist kasutatakse selleks, et muuta kinnisvaraturgu aktiivsemaks ja kinnisvara kasutamist efektiivsemaks. Hetke olukorras, kus kinnisvaraturg on madalseisus, ei kõla see mõte mõistlikult ja pigem lükkab kinnisvaraturgu veel sügavamasse kriisi.

Ootamatult kehtestatav kinnisvaramaks võib paisata turule veel kinnisvara ning mõni varakam võib soetada suvila madalamate maksude ja soojema kliimaga riiki. Kui soovitakse maksusüsteemi ümber struktureerida ja suurendada kapitalimaksude osakaalu, siis peaks sellise maksu kehtima hakkamise aeg olema kaugemas tulevikus, mil võib eeldada, et kinnisvaraturg on madalseisust üle saanud.

Sellisel juhul jääks praegustel kinnisvaraomanikel võimalus hinnata oma potentsiaalset maksukoormust ning teha vajalikke otsuseid oma kinnisvarainvesteeringutega seoses.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed