19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seitsmendik pankrotihüvitiste saajatest on ehitajad

Töötukassa analüüsiosakonna juhataja Kadri Lühiste ütles, et selle aasta esimesel neljal kuul oli ligikaudu seitsmendik pankrotihüvitise saajatest töötanud ehitusettevõtetes.

Eelmise aasta teises pooles oli pankrotihüvitise saajate seas ehitusettevõtetes töötanute osakaal veelgi suurem: iga neljas inimene, kellele töötukassa hüvitas tööandja pankrotistumise tõttu saamata jäänud tasusid, oli töötanud ehitusettevõttes.

Kollektiivselt koondatute seas oli ehitusettevõtetes töötanuid vähem kui pankrotihüvitise saajate seas.

Esimese nelja kuu jooksul moodustasid ehitusettevõtetest koondatud 7% kõigist kollektiivse koondamise hüvitise saajatest (eelmise aasta teises pooles oli nende osakaal üsna sarnane - 6%).

Viimastel kuudel on ligikaudu seitsmendik uutest registreeritud töötutest tulnud ehitussektorist. Valdav enamus neist (ligikaudu 85%) on ehituse oskustöölised (müürsepad, betoonijad, krohvijad jms). Ligi kümnendik ehituses tööta jäänutest on olnud lihttöölised ning vaid 5% ehituse projekti- või objektijuhid.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785