15. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pädaste Mõis nõuab ehitusfirmalt miljoneid

Pädaste Mõis esitab ehitusfirmale Primus PR OÜ kahjunõude ehitustööde üleandmisega viivitamise eest, teatab Pädaste Mõis oma pressiteates, kirjutab Saarlane.ee.

Pädaste Mõisa ja Primuse vahel sõlmitud lepingu kohaselt võib kahjunõude suurus ulatuda 17 miljoni kroonini.

Muhu saarel asuv Pädaste mõis käivitas laiendamistööd 2007. aasta sügisel. Mõisa peahoone ehitustööd on tänini ehitusfirma Primus poolt nõuete kohaselt üle andmata.

Pädaste mõisa esindaja sõnul on mõisa peahoone ehituse üleandmine viibinud juba üle aasta ja ehitusfirma ei ole, vaatamata tellijapoolsetele korduvatele palvetele seda teha, reageerinud. Mõisa elektri- ja tehnosüsteemi installatsioon lõpetati alles tänavu kevadel. Osa tehnilisi probleeme on aga siiani lahendamata, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hoolimata Pädaste korduvatest pöördumisest ehitusfirma juhatuse poole ei ole Primus tööde nõuetekohaseks üleandmiseks samme astunud. Samas on hilinemisest tekkinud kahjunõue iga päevaga kasvanud. "Oleme otsinud Primusega pikalt kohtuvälist lahendit, aga ilmselt ei ole see enam võimalik," ütles Pädaste mõisa esindaja Kaie Noot.

Ehitusfirma on omakorda esitanud Pädastele ehitustöid puudutava viimase arve maksmata jätmise eest nõude 1,7 miljoni krooni ulatuses.

Muhu saare lõunakaldal asuv Pädaste mõis tunnistati maineka Andrew Harper's Hideaway Report 2009 raames 20 parema hotelli hulka. Pädaste mõisakompleks on esimene Eesti hotell, mis võeti vastu mainekasse Small Luxury Hotels of the World gruppi.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785