Autor: Virge Haavasalu • 6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürnik võiks mõelda üüripinna väljaostmisele

Ärikinnisvarateenustele spetsialiseerunud Colliers International Eesti esinduse tegevdirektor Avo Rõõmussaar rääkis täna toimunud Soraineni ärihommikusöögil, et üks võimalus üürnikul turu madalseisu ajal on osta oma üüripind raskustesse sattunud kinnisvaraomanikult välja.

„Hästi kapitaliseeritud üürnik võiks kaaluda üüritava pinna väljaostu, mis aitaks üürimaksete pealt tulevikus märkimisväärselt säästa,“ soovitas Rõõmussaar.

Teine asi, mida ta soovitas, oli see, et liiga suureks jäänud üüripind allüürnikule välja üürida. Tema kinnitust mööda on omanikud lahkelt taolise asjaga nõus. Soraineni partner Kaido Loor märkis, et seaduse kohaselt peab omanik ka üürnikule seda võimaldama.

Küsimuse peale, kui palju arvab Rõõmussaar ärikinnisvara hindu veel langevat, ütles kinnisvaraekspert, et kui üldse mingeid numbreid välja öelda, siis need võiksid olla praegustelt kõige madalamatelt hinnatasemetelt 20% väiksemad. Ja enne kahte aastat ei usu ta, et kinnisvaraturul võiks paremaks minna.

Rõõmussaar rääkis, et nii investorid kui ka omanikud võiksid rohkem rahulduda pakutavaga, et käib pidevalt ihaldamine parema järele ning seepärast ei jõuta ka tehinguteni. „Ma väga loodan, et mingil hetkel jäädakse pakutava kaubaga rahule,“ ütles ta.

Rõõmussaar avaldas arvamust, et turuosalised võiksid tulla ühise laua taha ja selgeks teha, mis võiksid olla büroo üürihinnad, et kaoksid ära väga suured käärid pakkumiste ja nõudluste vahel.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785