Autor: Kadrin Karner • 27. aprill 2009

Kinnisvarakonverents: Lepik usub, et põhi on lähedal

Ameerika kinnisvaraturg on hea spikker Eestile - kui Ameerikas saabub põhi, siis pole ka Eestis see enam kaugel, rääkis Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

Lepik rääkis Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?“ et kui Ameerikas põhi paistab siis oleme meie ka sellele väga ligidal. „Ameerika ja Eesti kinnisvaraturu põhi võib tulla suhteliselt samal ajal,“ ütles Lepik.

Kinnisvaraturg saab ülespoole minema hakata, kui laenusoovijate jaoks muutub rahavoog taas positiivsemaks, see aga saab toimuda alles siis kui Ameerika kinnisvaraturg hakkab seisma jääma ja pangad muutuvad seda nähes rahulikumaks, selgitas Lepik.

Millal põhi saabub?  Tarkinvestor.ee asutaja sõnul läheb äripindadel raskemalt, kuid elamispindade osas sammutakse juba põhja suunas. „Võib tulla 12-18 kuu jooksul. Põhjust positiivses suunas mõelda on juba täna,“ ütles Lepik ning lisas, et kahjuks kipub mõte liikuma hinnaga käsikäes, mitte ei enneta seda.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688