Autor: Kadrin Karner • 27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarakonverents: Lepik usub, et põhi on lähedal

Ameerika kinnisvaraturg on hea spikker Eestile - kui Ameerikas saabub põhi, siis pole ka Eestis see enam kaugel, rääkis Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik.

Lepik rääkis Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil „Kuhu liigub Eesti kinnisvaraturg?“ et kui Ameerikas põhi paistab siis oleme meie ka sellele väga ligidal. „Ameerika ja Eesti kinnisvaraturu põhi võib tulla suhteliselt samal ajal,“ ütles Lepik.

Kinnisvaraturg saab ülespoole minema hakata, kui laenusoovijate jaoks muutub rahavoog taas positiivsemaks, see aga saab toimuda alles siis kui Ameerika kinnisvaraturg hakkab seisma jääma ja pangad muutuvad seda nähes rahulikumaks, selgitas Lepik.

Millal põhi saabub?  Tarkinvestor.ee asutaja sõnul läheb äripindadel raskemalt, kuid elamispindade osas sammutakse juba põhja suunas. „Võib tulla 12-18 kuu jooksul. Põhjust positiivses suunas mõelda on juba täna,“ ütles Lepik ning lisas, et kahjuks kipub mõte liikuma hinnaga käsikäes, mitte ei enneta seda.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785