22. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaratehingute maht oli mullusest poole väiksem

Tänavu esimeses kvartalis sooritati Eestis Maa-ameti andmetel ligi 5,7 miljardi krooni väärtuses kinnisvaratehinguid, mida on veerandi võrra vähem kui eelmise aasta neljandas kvartalis ja ligi poole vähem kui aasta tagasi samal ajal.

Eelmise aasta esimeses kvartalis oli kinnisvaratehingute rahaline maht 10,7 miljardit ja neljandas kvartalis 7,7 miljardit krooni.

Tänavuse kolme esimese kuu jooksul vahetas 9056 tehinguga omanikku kokku 19.877 hektarit maad. 2008. aastal olid need numbrid vastavalt 12.920 tehingut 23.063 hektariga esimeses kvartalis ja 11.242 tehingut 29.728 hektariga neljandas kvartalis.

Enim kinnisvaratehinguid – 3432 – sooritati tänavu esimeses kvartalis Harjumaal. Nende tehingute koguväärtus moodustas üle poole kõikide tehingute koguväärtusest – 3,09 miljardit krooni.

Mahult vahetas omanikku enim maid Saaremaal – 2645 hektarit, tehingute rahaline maht oli samas 107,7 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785