21. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skandaalsete kõrghoonete rajamist ei peata miski

Tallinna linnavalitsus algatas Tondi ja Seebi tänavate ning raudtee vahelise kvartali detailplaneeringu, kuhu Farmaatsiatehas tahab rajada kõrghooned, kirjutab ekspresskinnisvara.ee.

Tegemist on teada-tuntud kvartaliga madalasustuse keskel, mis ootamatult lülitati kõrghoonete teemaplaneeringusse.

Linnavalitsuse planeeringukorralduses on kirjas, et detailplaneeringu tulemusena muudetakse Kristiine linnaosas 6,3 hektari suurusel maa-alal asuvate kinnistute piire ning moodustatakse 21 krunti – kaks ärimaa, kümme elamu- ja ärimaa ning üheksa transpordimaa krunti.

Kruntidele antakse kuni 24-korruseliste ja kuni viie maa-aluse korrusega ärihoonete ja äripindadega korterelamute kvartali ehitusõigus. Lubatav suurim ehituslik kõrgus on 77 meetrit, mis on riigi lennuameti antud maksimaalne lubatud hoone kõrgus.

Lisaks on detailplaneeringu eesmärgina kirja pandud üldiste maakasutuse tingimuste määramine ning heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendamine.

Kvartal lülitati ka äsja vastuvõetud Tallinna kõrghoonete paiknemise teemaplaneeringusse, mis annab kõhklustest ja kahtlustest hoolimata õiguse see planeering ka vastu võtta. Ümbruskonnas asuvad peamiselt kahe-, kolmekorruselised hooned, suurematest tänavatest piirneb ala Tondi tänavaga.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785