16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirital algavad suured sisustus- ja aiandusmessid

Pirital Eesti Näituste messikeskuses toimuvad homsest, 17. aprillist kuni 19. aprillini samaaegselt ligi 8000 ruutmeetri suurusel väljapanekualal 165 firma osavõtul sisustusmess „Interjöör 2009“ ning aiandusmess „Aiandus ja haljastus 2009“.

„Interjöör 2009“ tõmbenumber on esmakordselt messihalli ehitatav 140-ruutmeetrine maja markeeriv väljapanek „Eesti maja“, kus kõik, alates puitpõrandatest ning lõpetades valgustitega on toodetud Eestis.

Sisustusmessi projektijuhi Reet Singi sõnul on Eesti suurima sisustusmessi deviis jätkuvalt „toodetud Eestis“ ning tänavuse messi krooniks ongi messihalli projekti ”Eesti maja” raames püstitatud maja. „Praeguses majandusolukorras on hädavajalik toetada kodumaiseid tootjaid ning maja ehitades või renoveerides osta detaile, mille tootmine tagab eesti inimestele töökohad,“ lisas Sink.

„Eesti maja“ projekti kujundaja, sisearhitekt Ivi-Els Schneideri eesmärk oli veenda külastajaid selles, et projekt on tõepoolest reaalselt elluviidav ning tema sõnul pärinevad majas kasutatud materjalid ja tooted valdavalt kauplustes müügil olevast seeriatoodangust. „Majale lisab põnevust eesti disainerite autorilooming, näiteks kodumaised käsitöövaibad ja -tumbad, kangastelgedel kootud voodikatted ning puidust valamu,“ lisas Scheider.

Sisekujundaja sõnul on „Eesti maja“ kõrge lennuga projekt, mida tulevad kindlasti vaatama ka välisfirmade esindajad ning nimetatud kontseptsiooniga on plaanis ka Euroopasse minna.

Projekt sisaldab elutuba, töökabinetti, kööki, magamistuba, garderoobi, esikut ja vannituba ning terrassi. Majal on üks välissein, laed, põrandad ja siseseinad. „Eesti maja“ ehitamisse ja sisustamisse andsid oma panuse 20 kodumaist firmat.

Messil on üles seatud ka seitsme eesti sisedisaineri kujundatud lastetoad, sh allergiavaba-, väikelapse-, värviline-, retro- ja ökotuba. Kõik toad on reaalselt kasutatavad ning sisaldavad fantaasiarikkaid materjale, üllatavaid detaile ja tehnoloogiaid.

Lisaks on sisustusmessil väljas sisearhitekt Inge Peetrise loodud neli mõõtmetelt ja plaanilahenduselt erinevat, toimivat, tehniliselt ja kujunduslikult detailideni läbimõeldud kööki. Messipäevadel toimetetakse köögialal nagu päris köögis ning valminud roogasid pakutakse ka külastajatele.

 

”Interjöör 2009” toob messikeskusse Eesti firmade kõrval ka osalejad Gruusiast, Lätist, Leedust ja Soomest.

 

Aiandusmess „Aiandus ja haljastus 2009“ hõlmab eksponaate seemnetest ja istikutest iluaedade kujunduse, hoolduse ning aiatehnikani. Aiandusmessil toimuvad kõigil messipäevadel rahvusvahelise ulatusega Eesti lahtised meistrivõistlused lilleseades „Tallinn Florist Cup 2009“. Võistlusest võtab osa 14 lilleseadjat neljast riigist. Arvestus toimub nii professionaalide kui juunioride kategoorias. Eesti meister selgub laupäeval.

 

Võistluse lõpetab pühapäeval Marko Reikopi juhtimisel toimuv show-programm „Lilled tähtedega“, kus seavad lilli Evelin Sepp, Tanel Padar, Anu Saagim, Reet Linna, Arne niit, Aleksandr Zukermann, Mihhail Vladislavlev, Sirje Eesmaa, Aldo Järvsoo, Charlene Rennit ja Toomas Volkmann. Töid hindavad Eesti parimateks kuulutatud lilleseadjad. Messikülastajail on võimalik tähtede valmistatud teoseid osta. Saadud tulu läheb Haapsalu Sanatoorse Internaatkooli õpilaste huvialaringi toetuseks.

 

Mullu külastas sisustus- ja aiandusmesse ligi 16 tuhat külastajat.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785