15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn plaanib ehitada 67 tornmaja

Tallinna linnavalitsus on võtnud menetlusse seni peamiselt ideetasandil ringelnud planeeringu, mille kohaselt kavandatakse Põhja-Tallinnasse Paljassaare poolsaarele mahukat elu- ja äripiirkonda, kirjutab ekspresskinisvara.ee.

Alale peaksid tulevikus kerkima kümned kõrghooned. Kokku kavandatakse 96 erineva kõrgusega maja.

Planeeritav ala paikneb aadressidel Paljassaare tee 18, 20, 24, 24a, 26a, 28, 28c, 28e, 30, 30a, 30b, 30c, 32, 32b, 32c ja 32d ning selle suuruseks on 31,1 hektarit. Praegu on kinnistute näol tegemist suletud ning piirdeaiaga ümbritsetud kinnise sadama territooriumiga, kus paiknevad tollilaod, lao- ja tootmishooned koos sadamahoonete ja rajatistega. Elukeskkonna loomisega kaob alalt praegune tööstusmaastik.

Kokku kavandatakse üht neljakorruselist ärihoonet, 14 kuni viiekorruselist korterelamut, kaht 2-korruselist sotsiaalhoonet, 67 14-korruselist äri- ja eluhoone ning 12 13-korruselist äri-, elu- ja sotsiaalhoonet. Hoonete maksimaalseks kõrguseks on lubatud 45 meetrit ning kortereid rajatakse kokku 3133.

Planeeringuala on tervikuna jaotatud tsoonideks, mis moodustavad kvartalite kogumi nende ühise arhitektuurse identiteedi järgi. Piirkonna põhjaossa jääb 3- kuni 5-korruseliste korterelamute tsoon koos lasteaiaga. Mere äärde on kavandatud sisselõige kanali näol, mis liigendab pargiala. Planeeringuala keskosa hoonestus tuleb mitmekesine ja kõrge ning seal leidub nii sotsiaalobjekte, kortereid kui ka büroo- ja kaubandushooneid, samasse on planeeritud haljasala, mis külgneb mere äärest terves ulatuses piki planeeringuala serva kulgeva rannapromenaadiga. Ranna lähistele on muu hulgas planeeritud hotellid, merelise teemaga kaubanduspinnad ja väikelaevade remont.

Kuna piirkonda jääb Natura 2000 linnuala ning suureneb üldine liikluskoormus, tuleb enne planeeringu kehtestamist läbi viia keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Detailplaneeringu eskiislahenduse koostas AS K-Projekt ning seda taotles 2007. aastal AS KS Holding. Kogu planeeringualal on kümneid erinevaid omanikke.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785