1Partner: Kopli liine ei ostaks praegu keegi

1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter ütles, et linnal ei õnnestu Kopli liinide hoonestusõigust 56 miljoni krooniga müüa.

„Isegi kui maa saaks tasuta, ei oleks praegu mõtet korterelamut arendada, sest hinnad on nii palju langenud,“ ütles Vahter. Ta märkis, et arendaja suudaks pakkuda küll näiteks uut kortermaja 12 000 krooni ruutmeeter, ent pole teada, kui palju hinnad veel langevad. „Võib-olla 11 000 kroonini ruutmeeter?“ osutas ta.

Tema sõnutsi on hoonestamata maa hinnad langenud kohati isegi kuni 100 protsenti. „Keegi ei pane praegu kümneid miljoneid vaba raha hoonestamata maa ostuks, kui pole teada, millal ja mis hinnaga oleks mõtet arendada,“ märkis ta.

Vahter lisas, ainus variant on, kui linn ise sinna näiteks sotsiaalmaju ehitab. „Ehkki arendajad oleksid praegu valmis müüma valmis kortermaju alla omahinna. Seega pole ka linnal eriti mõistlik praegu uusi maju ehitada,“ ütles ta.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed