2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

3,5 miljoniga saab endale suure tuuleveski

Raplamaal Põlma külas pakutakse müügiks kümnetoalist ja 460 ruutmeetri suurust parajat remonti vajavat veskihoonet, kus viimati asusid peoruumid, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Müügipakkumises seisab, et kuna tuulikus asus kunagi restoran, on hoones olemas nii vesi, elekter kui ka tomiv kanalisatsioon, mis on suunatud kolme suurde paaki. Maja vajab renoveerimist, väga hästi on säilinud tuuliku ülekannete süsteemid.

Tuuliku kõrval asub vanast keldrist ümber ehitatud korralik saun, kus on ka kaks kaminasaali. Kanalisatsioon on lahendatud imbväljakuga, vesi tuleb puurkaevust.

Eestis on veskeid müügil veelgi. Näiteks Raplamaal on 2,7 miljoni krooniga müügil elamuks ehitatud tuulik. Majas on kolm korrust, kus igal tasapinnal asub üks ruum. Veskielamu on põhjalikult renoveeritud, köök ja toad on sisustatud eritellimusel valmistatud looduslähedase mööbliga.

Tartumaal Puhja vallas on müügil 19. sajandi algusaastatel ehitatud taastamist vajav veski, millel hinnaks 319 000 krooni. Tuuleveski kroon, katus ja tiiviku labad on lagunenud. Säilinud on aga põhikonstruktsioon.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785