30. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dagens Industri innustab rootslasi Eestisse suvilaid ostma

Eesti asub Rootsile lähedal, kõik on odavam kui Rootsis ja reisikulud peaaegu samad kui Gotlandile sõites, argumenteerib Rootsi majandusleht.

Ärileht vahendab, et "Eestis on majade hinnad 2007. aastast saati langenud ligi 50 protsenti ja seega võib Eesti olla suvemajast unistavale Rootsi perele taskukohane alternatiiv," kirjutab Dagens Industri artiklis pealkirjaga "Eesti Riviera meelitab säästuhindadega."

Leht selgitab, et pärast Euroopa Liiduga liitumist 2004. aastal on järjest rohkem välismaalasi hakanud Eestis kinnisvara ostma. Suurem osa neist on soomlased, kuid ka venelased, sakslased ja inglased on soetanud Eestisse kortereid, maju ja maad, lisab DI.

"Seni on Eestis kinnisvara ostnud peamiselt ise Eestis elavad ja töötavad rootslased, kes seega sageli valivad endale välja korteri Tallinnas. 2006. aastal, mis oli tippaasta, läks Eestis välismaalaste kätte 5 350 korterit või maja. Möödunud aastal oli välismaalastele müüdud elupaikade arv majanduskriisi tõttu langenud poole võrra ehk 2 730-ni", jätkab majandusleht.

Dagens Industri märgib, et Eestis kinnisvara otsivad rootslased eelistavad Haapsalu lähedal asuvaid vanu eestirootslaste elamuid. "Ka üldisemalt on lemmikkohtadeks Põhja-ja Lääne-Eesti rannikualad ning Pärnu piirkonna rannik. Saared on alati atraktiivsed. Vanad mõisad on juba ammu olnud otsitud ostuobjektid," loetleb ajaleht ihaldusväärseid kinnisvaraobjekte.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785