27. märts 2009

Maakler: ütlen ausalt, praegu ei tasu korterit osta

Grand Kinnisvara tegevjuht Marek Kerna ei jaga seisukohta, nagu oleks kinnisvara müüjate hulgas palju loobujaid. Korteriostjatel soovitab ta aga ostuga veel viivitada.

"Tuleb muidugi vaadata, kes on see omanik ja mis on tema motiiv. Kui soov on elamispinda vahetada, siis pole ju mõtet müügist loobuda, sest odavalt müüd ja odavalt ka ostad,“ rääkis Kerna ehitusuudised.net-ile.  „Teise grupi moodustavad nn spekulandid, kelle jaoks on tähtis garanteerida mingi kassavoog, sest kui sul on ikka 5 korterit, siis neid tuleb ju üleval pidada. Üürihinnad aga langevad, ja kui mina oleksin spekulant, ma ikka prooviks müüa,“ jätkas ta.

Kolmanda grupina tõi Kerna müügist loobujate hulgas välja need, kel probleeme pangaga ja pakkus, et just nende hulgas võibki olla kõige enam müügimõtteist loobujaid.

„Ma ei näe, et neid müügist loobujaid oleks palju - kõik on ju ühtlaselt odav. No kui keegi tahab Võrust Tallinna kolida, siis on muidugi hindadel kosmilised vahed,“ tõdes ta.

Kerna sõnul teeb enamus inimesi oma otsused ikkagi oma  pere vajadustest lähtudes. „Peale on kasvanud laulva revolutsiooni  ajal sündinud, kes moodustavad eraldi suure grupi, kes oma elamispinda vajavad. Nemad praegu üürivad, sest neil pole vahendeid.“  Kaupa on küll piisavalt, ja ka inimeste hoiustatud summad on plahvatuslikult kasvanud, ent turul valitseva ebakindluse tõttu ei julge ostjad osta, kirjeldab Kerna turul toimuvat. „Ütlen ausalt, praegu ei tasu korterit osta. Istu oma üürikorteris kasvõi pool aastat, maksa 2000 krooni, aga võib-olla võidad mõne aja pärast 50 000 - 60 000.“

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688