26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööblitootjal kavas käive kahekordistada

Pärsti vallas tegutsev mööblifirma Denfor palkas juurde töötajaid ning plaanib mõne kuuga oma käibe kahekordistada.

"Möödunud aasta veebruaris oli Denfori käive 860 000 krooni. Tänavu samal ajal oli see 1,76 miljonit ja kolme kuuga tahame jõuda 3 miljonini," rääkis ettevõtte omanik  Hannu Kinnuneni Sakalale.

Kinnunen usub, tema ettevõtted suudavad jõudsalt edeneda nõudluse mõneprotsendilisest langusest hoolimata, ehkki turusituatsioon hakkab tema hinnangul paranema alles kolme aasta pärast.

"Meie eelis on, et pakume suurtele mööblimüüjatele kompleksset teenust, alates tootearendusest ja lõpetades logistikaga," selgitas ta. Edukuse tagab pehmele mööblile spetsialiseerunud Denfor ja kõrvalruumides tegutseva madratsivalmistaja Rivalo kõrval toodangu müümise eest hoolitsev turustusfirma Novaterra Trade.

Turustusfirma 4000-ruutmeetrine ladugi asub endises farmikompleksis, mida praegu Nova tööstuspargiks kutsutakse, ja iga päev läheb sealt mööbliga Skandinaaviasse teele kuni kolm suurt veokit.

Krediidiinfo maksehäirete register näitab, et Hannu Kinnuneniga seotud 16 firmast 10 pole suutnud oma kohustusi õigel ajal täita. Kahe äriühingu suurim kajastatud võlausaldaja on maksuamet, kes ootab neilt kokku 2 451 602 krooni.

Kinnunen nentis, et Novaterrale võlgneb Denfor tütarfirmasse üle 4 miljoni krooni, mille too aastate jooksul tütarfirmasse mattis. "Vahepeal mõtlesime tõepoolest, et paneme firma kinni. Nüüd oleme aga saavutanud vajaliku efektiivsuse ja kolm kuud kasumit tootnud. Aasta-poolteise jooksul on kõik võlad makstud," rääkis Kinnunen.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785