26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitusest sai Nordecon International

ASi Eesti Ehitus aktsionärid otsustasid täna toimunud erakorralisel üldkoosolekul võtta kasutusele uue ärinime AS Nordecon International, mis valmistab ette firma tegevuse laiendamist välisturgudel.

Aastaks 2013 loodab Nordecon International saada 50% müügitulust väljastpoolt Eestit, teatas ettevõte.

„Nimevahetusel lähtume kõikide Balti tütarettevõtete puhul põhimõttest, et üldehitusfirmad hakkavad kandma nime Nordecon koos sõnaga „ehitus“ kohalikus keeles,“ ütles AS Nordecon International nõukogu esimees Toomas Luman.

„Rajatiste ja infrastruktuuridega tegelevad ettevõtted hakkavad kandma sarnaselt nime Nordecon Infra, neid eristavad viited äriühingu tüübile kohalikus keeles – näiteks AS, SIA ja UAB. Nii saab ASist Linnaehitus AS Nordecon Ehitus, AS Aspi aga hakkab kandma nime AS Nordecon Infra. Ukrainas jätkame hetkel Eurocon’i kaubamärgi all, kuna see on Ukrainas tuntud ja aktsepteeritud ärinimi.“

„Pikemas perspektiivis plaanib Nordecon International oma tütarettevõtete kaudu tegutseda Lätis ja Leedus nii hoonete kui ka rajatiste alal,“ lausus AS Nordecon International juhatuse esimees Jaano Vink. „Lätis oleme kasvatamas mahtusid keskkonnaehituse valdkonnas. Ukrainas uurime võimalusi siseneda rajatiste ehituse turule. Soodsate eelduste korral oleme valmis hakkama tegutsema ka Valgevenes, kusjuures püsivat tegevust seal enne aastat 2013 kindlasti ei tule – kui midagi teeme siis projektipõhiselt. Pikem eesmärk on aasta-aastalt kasvatada tegevusmahtusid eelkõige olemasolevatel välisturgudel ja ka nendes ehitusäri valdkondades, kus me seni veel aktiivselt pole tegutsenud. Lühemas, kiirelt langeva turu perspektiivis aga keskendume eelkõige kuluefektiivsuse tõstmisele ning oma konkurentsipositsiooni säilitamisele.“

Ettevõtete nimed muutuvad järgmiselt:

AS Eesti Ehitus uus nimi on AS Nordecon International

AS Linnaehitus uus nimi on AS Nordecon Ehitus

AS Aspi uus nimi on AS Nordecon Infra

SIA Abagars uus nimi on SIA Nordecon Infra

UAB Eurocon LT uus nimi on UAB Nordecon Statyba

 

AS Nordecon International (www.nordecon.com) on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte. Nordecon International on lisaks Eestile esindatud Lätis, Leedus ja Ukrainas. Kontserni konsolideeritud käive oli 2008. majandusaastal 3,9 miljardit krooni, aruandeaasta puhaskasum 171 miljonit krooni ning varade maht 2,4 miljardit krooni. Kontsern andis 2008. aastal tööd enam kui 1200 inimesele.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785