24. märts 2009
Jaga lugu:

Viru Keemia Grupp jätab tsemenditehase ehitamata

Viru Keemia Grupp AS peatas ajutiselt tsemenditehase rajamise ettevalmistuse ja sellele järgneva tehnoloogia tarne ning ehitamise protsessi.

Otsuse tingis järsult kardinaalselt muutunud olukord ehitusmaterjalide, eriti tsemenditurul ning samaaegne finantsturgude nõrkus, teatas ettevõte. Projekti kulgemist takistab ka seni riigi poolt vastu võtmata otsus tehasele eraldatava CO2 kvoodi kohta.

Tsemenditehase rajamise projekti raames tegeletakse edasi planeeringute ja erinevate uuringutega ning tehakse muid ettevalmistustöid, olude paranemisel alustatakse koheselt ehitus- ja tehnoloogiahanget.

VKG arendusdirektori Jaanus Purga sõnul on senine töö tõestanud, et põlevkivi mineraalsete jääkide ja kõrvalproduktide kasutamine tsemenditootmises on tehniliselt võimalik ja ka majanduslikult mõistlik. "Jätkame projektiga endiselt, kuid tingituna muutunud olukorrast hoopis rahulikumas tempos,” lisas ta.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee