23. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanikud loovad hoogsalt naabrivalvepiirkondi

Hirm kuritegevuse kasvu ees sunnib üha enam eramaja- ja korteriomanikke naabrivalvepiirkondadeks liituma.

Eelmise aasta jooksul loodi 23 naabrivalvepiirkonda, sel aastal on vaid kahe ja poole kuuga alustanud tegevust 18 uut naabrivalvepiirkonda, vahendab ERR.

Jõgeval kerkis paari nädala eest taas päevakorrale kerkinud piirkonna loomise idee, mille taga soov, et naabrid üksteist tunneks. Kuigi koduhoovis võib korda valvata koer, loob Jõgeva linna Rohu-Põllu naabrivalvesektori vanem  Rein Kaste sõnul ühiselt tegutsemine suurema turvatunde, sest majanduslikult keerulistel aegadel on oht kuritegevuse kasvuks.

MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuhi Tiina Ristimäe sõnul näitavad uuringud, et naabrivalvepiirkondades on turvatunne suurenenud, kuritegevus on vähenenud, mida kinnitavat ka politseistatistikast saadav tagasiside.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785