19. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kukruse-Jõhvi teelõigu ehitus veerandi võrra odavam 

Eile tutvustas maanteeamet selle aasta suuremat tee-ehitusprojekti - Kukruse-Jõhvi teelõiku Tallinna - Narva maanteel. Ehitushindade languse tõttu kujuneb teelõigu ehitus esialgsest umbes veerandi võrra odavamaks.

Seitsme kilomeetri pikkune kolme viadukti, kahe jalakäijate silla ning paljude kogujateedega teelõik peab valmima järgmise aasta 31.oktoobriks, vahendas ERR.

 Ehituse algus on veninud tühistatud riigihanke, aga ka maavaidluste pärast. "Me oleme pidanud võõrandama üle 50 hektari maad. On palju maavaidlusi, mistõttu on korrigeeritud projektlahendusi. Ma tean, et ühe maaomaniku vaidlus lahendatakse praegu projekti korrigeerides," rääkis maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puust.

Uus maanteelõik ehitatakse vanale kaevandusväljale, mis oletatavasti on osaliselt süttinud. See muudab ehitustööd eriti keeruliseks. Eestis pole veel taolistes tingimustes tiheda liiklusega teid rajatud.

Teelõigu projekt valmis Eesti - Saksa ühistööna. Teed ehitavad Talter, Treff ja Teede REV 2. Viadukte ehitab K-Most.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785