11. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotermanni kvartalit autasustati kui silmapaistvat tellisehitist

AS Wienerberger autasustas rahvusvahelise tellisarhitektuuri konkursi „The Baltic Brick and Roof Award 2009“ raames Rotermanni kvartalit kui silmapaistvat telliskivist ehitist.

Võistluse eesmärgiks oli leida ja tõsta esile ehitisi, mille puhul on keraamiliste telliste, katusetelliste, kärgtelliste ja sillutustelliste kasutamine toimunud parimal võimalikul viisil nii arhitektuurses, tehnilises kui ka ehituslikus mõttes. Võistlusele esitatud ehitised demonstreerivad keraamika kasutusvõimalusi ehituses.

„The Baltic Brick and Roof Awad 2009“ konkursile laekus 36 projekti Eestist, Leedust ning Lätist, millest 33 vastasid konkursi tingimustele. Arhitektidest ja AS Wienerberger meeskonna esindajatest koosnev rahvusvaheline žürii valis välja neli võitjat ning otsustas anda välja ka ühe eripreemia. Žüriisse kuulusid arhitektuurikriitik Andres Kurg Eestist, arhitekt Janis Lejnieks Lätist, arhitekt Algirdas Kaušpedas Leedust, rahvusvahelisse tellisarhitektuuri aastaraamatusse „brick’08“ valitud Eesti objekti (Tallinna sünagoog) üks arhitektidest Andrus Kõresaar ning AS Wienerberger meeskonnast Ants Sutt Eestist, Vilmantas Pališkis Leedust ning Eduard Rõzov Eestist.

„The Baltic Brick and Roof Award 2009“ võitjad:

Elamu kategooria võitja

Rotermanni kvartali hoonete kompleks TallinnasArhitektid: OÜ AB KosmosAadress: Hobujaama tn 17, Tallinn, Eesti

Ühiskondliku hoone kategooria võitja

Pärnu kesklinna koolide võimlaArhitektid: Kavakava OÜAadress: Kuninga tn 27, Pärnu, EestiKatusetellistest katus kategooria võitja

Ridaelamu Tiskres

Arhitektid: Merje Müürisepp, Tiit SildAadress: Hansu tn, Tiskre küla, Harku vald, Harjumaa, Eesti

Sillutustellistest väljakud, platsid ja aiad kategooria võitja

St. Michaeli kirik ja Bernardine nunnakloostri kompleks VilniusesArhitekt: Aušra GvildieneAddress: Maironio g. 11, Vilnius, LeeduAS Wienerbergeri eripreemia

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785