10 märts 2009
Jaga lugu:

Täna algab energiamajade arhitektuurivõistlus

10.märtsil algab A&A Kinnisvara poolt korraldatav arhitektuurivõistlus, mille eesmärgiks on leida Rae vallas arhitektuurne lahendus Energiamajadele, rahvusvaheliselt tuntud ka kui passiivmajadele.

Võistluse võitjaga hakatakse projekteerima Eestis esimest Energiamajade elamurajooni.

Kuna energiamajade projekteerimine ja ehitamine on Eestis uus nähtus ja praktilised kogemused selles valdkonnas arhitektidel sisuliselt puuduvad, peab ka Eesti Arhitektide Liit oma soovituskirjas äärmiselt vajalikuks, et võistlusest osavõtjad, vältimaks kogemuse puudumisest ilmneda võivaid projekteerimisvigu, saavad workshopi käigus sellealast koolitust juba projekteerimisfaasis. „Energiamajade projekteerimine võib avada uue suuna Eesti projekteerimis- ja ehitusmaastikul, olles äärmiselt loodus- ja keskkonnasõbralik, mistõttu on igati positiivsed asjatundjate poolt läbiviidavad energiamaju propageerivad ettevõtmised“ ütleb Arhitektide Liit oma soovituskirjas.

Tallink City Hotel-is toimuval 3-päevase workshopi eestvedajaks on A&A Kinnisvara OÜ tegevjuht Aivar Villemson ja Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklabori juhataja professor Tõnu Mauring oma meeskondadega, kes kogu workshopi käigus nõustavad ja konsulteerivad kõiki osalejaid.

Workshopis osalevad Eesti tipparhitektid  Emil Urbel, Veronika Valk ja Ralf Tamm oma arhitektuuribüroodega ning kaasatud on ka Austria arhitektuuribüroo Pos architekten ZT-KG arhitekt Ursula Schneideri esinduses, kes omab Energiamajade projekteerimisel pikaajalisi kogemusi.

Energiamajad on kümme korda madalama kütte-ja ülalpidamiskuluga. Energiamaja standard näeb ette 15kW/m² aastas, mis tänasega võrreldes on kordades odavam.

Reedel, 13.märtsil valib valdavalt arhitektidest koosnev žürii välja võidutöö, kellega asutakse edaspidi elamurajooni projekteerima.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee